Dora 's WonderNotLand

Wondering about life.

JUDECATA JUDECATILOR

on May 2, 2007

drum lung si prafuit, ca toate drumurile mele, de altfel. seara-tarziu si frig. sediu luminos de la o firma beton, nu-i dau numele, nu vreau sa fac publicitate mascata. pe o cutie de carton, un cersetor statea si privea la unul din televizoarele din vitrina. era beat si duhnea, o putoare ce nu avea cum sa te lase indiferent. sa-l condamn, ca sutele de trecatori cu fete sterse si suflete gri, sa-l ajut, ca putinii buni samariteni, sa-l ignor ca miile de umbre ce traiesc in acest oras si in toate orasele lumii?
zi cu soare mare, luminos si galben, sute de copaci verzi si inmiresmati, haine luminoase, chipuri transpirate, lucioase si fericite. printre multele aratari grabite, un pui de tigan. mic, murdar, rupt si peticit, statea si scuipa, arunca cu pietre in oameni si injura de mama focului. sa-i dau un sut, ca majoritatea barbatilor macho, masculi alfa ai turmelor de femei ratacite si neajutorate? sa-i fac morala, cum ar face femeile intelepte, aflate la casa lor, cu doi plozi razgaiati si un barbat tulburat de propria-i masculinitate, cu voce aspra si ego pana la cer? sa ma feresc, de frica sa nu-l fac sa se ia dupa mine, ca fanatsmele speriate, fara personalitate si fara chip?
cafenea boema, filozofi wanna-be, fete cu saluri lungi, cercei interminabili si cu pareri out of the ordinary. homosexual nebun, care danseaza printre mese si spune ca adora romantismul. sa rad ironic de el, ca toti desteptii, coolicii, neobisnuitii tineri? sa-l compatimesc ca restul celor din bar, care in marea lor intelepciune au gasit calea de impacare cu lumea? sa ma fac ca nu-l observ, ca sa nu-l/ma pun intr-o situatie jenanta?
ce sa fac cu toti acesti oamenii pe care nimeni nu vrea sa-i observe, pe care nimeni nu vrea sa-i inteleaga? raspunsul e dincolo de mine si vine cu fiecare in parte. fiecare om e unic in felul lui, trebuie luat ca atare, nu trebuie judecat, trebuie perceput ca o suma a actiunilor/gandurilor si sentimentelor sale. independent de religie, rasa, sex, orientare sexuala sau ce mai vreti voi. sunt satula de judecati de valoare, de ipocrizie, de prefacatorie, de nesimtire. sunt satula de vesnice batalii pierdute pe teme idioate cum ar fi: negrii-cioroi, evreii parveniti, homosexualii- anomalii si tot asa…pana la urma un om e un mister, un cumul de simtiri, idei si perceptii, de la care ai ce invata, oricum ai privi situatia. fiecare are o poveste, ceva inteligent si demn de luat in seama de spus.
nu, nu iubesc oamenii, sau ii iubesc prea putin. dar stiu sa-l privesc pe fiecare in unicitatea lui si sa-i acord atentia pe care o merita. sa descopar latura lui frumoasa, sa-i aud povestea, sa fiu incantata de ea si la sfarsit sa ma bucur ca am invatat ceva de la el. pentru ca poti invata cate ceva de la oricine. and for this, thank you, humanity!!!! for the rest, animals rulz.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: