Dora 's WonderNotLand

Wondering about life.

FRAGMENTE DE DUMINCA

on February 11, 2008

spate in forma de trapez, blugi obligatoriu mulati, obligatoriu cu petice si scrisuri de firma. chip tuciuriu, patratos, ochi mici si infundati, voce de bariton. restaurant cu parfum comunist, obligatoriu cu fete de mese albe, patate, cu o garoafa ce se uita kitchios-familar dintr-o vaza la fel de alba spre cinzecile consumate la fiecare sfert de ora. mancare buna totusi, foarte buna.

– Stii de ce ajuns Picasso Picasso?

50 de ani de nimic, adunati sub un pardesiu ros de vreme, indesati sub o palarie facuta ferfenita. Victoras, pictorul candva entuziast, se ghiceste sub aceasta gramada cu parfum de naftalina. Voce plangacios-admirativa, buze care pleoscaie…

– Nu, stimabile. Eu ma bucur…

– Picasso a ajuns Picasso pentru ca s-a trezit intr-o dimineata si s-a decis ca o sa fie Picasso. Stii tu cati Picasso mai buni decat Picasso au murit in anonimat? Multi! exclama entuziast vocea bariton.

– Eu, eu voiam sa-ti spun ca-ti pretuiesc prietenia, stimabile. C-am trecut peste infatisarea ta inspaimantatoare, ca esti un rafinat degustator de arta, se balbaie palaria.

– Victoras, noi nu mai suntem cunostinte, suntem prieteni. Asa ca fa pictura aia pentru living si spune-ti ca o sa fii Picasso, restul se rezolva.

Telefoanele suna. Palaria vorbeste cu prietenul plecat la zidul plangerii si mormantul sfant, se intereseaza daca totu-i negru pe acolo. Vocea bariton declara c-ar avea pofta de-o pizza, ca ia un taxi si vine acasa in juma’ de ora. Chelnerita stimabila, cu cizme negre cu auriu, dresuri cu model, fusta obligatoriu neagra si obligatoriu mini ce dezveleste pulpe groase si nesatisfacute, camasa alba, machiaj strident cu rosu si albastru, par blond-spalacit in completare si unghii ciobite isi face de lcuru pe langa masa. Palaria ar pofti o bere pe din doua, dar vocea bariton nu e de acord. S-au saturat sa judece, vor sa vada arta, arta e ceva imaterial care te face sa plangi, glasurile lor se impletesc in zambetul fascinat al stimabilei chelnerite. Vocea bariton se ridica, ia cu asalt incaperea, saluta zgomotos si se inclina. Palaria e mica, mitica, se pierde ca o umbra spre urmatoarea cinzeaca, in urmatoarea spelunca plina de artisti-ratati-simpatici. Livingul se va face cu inca o minunata capadopera a unei palarii care a uitat sa vrea sa fie Picasso.

Advertisements

One response to “FRAGMENTE DE DUMINCA

  1. lala says:

    oau!asta e cea mai faina insemnare de pana acum!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: